Sodobno stanovanje s pridihom elegance

 

Sodelovanje z naročnikom, ki nam je v preteklosti že zaupal izdelavo opreme, smo tokrat nadgradili z arhitekturnim svetovanjem in pripravo projekta notranje opreme. Rezultat je umirjen, prefinjen in harmoničen interier. Prevladuje bela barva, ki ohranja prostornost in svežino prostora, dinamiko pa smo vnesli s črnimi elementi in hrastovim lesom.

V predsobi so za oblogo iz hrastovih letvic in ogledalom skrite strojne instalacije. Letvice nimajo zgolj estetske funkcije, ampak tudi funkcionalno, saj jih je nekaj oblikovanih kot obešalne kljukice za oblačila.

V bivalnem delu je vzdolž stene umeščena bela kuhinja s črnim osrednjim delom. Oblikovana je simetrično, na obeh straneh sta visoka elementa, ki s poglobljenimi omaricami nad pultom tvorijo okvir delovni površini v kontrastni črni barvi. Delovni pult je iz vrhunskega materiala Fenix, ki je odporen proti blažjim zdrsom, praskam in suhi toploti. Zunanja površina je obdelana z uporabo nanotehnologije, tako da je bistveno zmanjšana absorpcija bakterij na površinah, ki so tako bolj higienske in enostavne za vzdrževanje, ne poznajo se niti prstni odtisi. Zasnova kuhinje je minimalistčna, saj je glavni poudarek na posebni jedilni mizi iz tehničnega kamna Silestone, ob kateri so udobni dizajnerski stoli. 

Belo-črna zgodba se nadaljuje tudi v kopalnici, kjer je kot kontrast umeščen furniran hrastov okvir ogledala. Ta s svojo materialnostjo in z ambientalno osvetlitvijo mehča prostor in ga naredi uporabniku prijaznega. V dnevnem wc-ju pa smo želeli z umestitvijo okroglega ogledala, poudarjenega z indirektno osvetlitvijo, pritegniti uporabnikovo pozornost iz sicer utilitarnega prostora.

Spalnica je kot najbolj intimen in zaseben prostor v stanovanju zasnovana v sivkastih odtenkih, omare so barvane v nežni fini struktur barvi in se lepo dopolnjujejo z odprtim delom iz dekorja v imitaciji tkanine.  Z enakimi detajlom ročajev in stropnih svetil predstavlja del zaključene celote. 

Zasnova opreme, izbor svetil in dekorativnih elementov: Darja Prašnikar Cerar, u. d. i. a.

Fotografije: Peter Škrlep