Soba za sestrici

 Mansardno sobo smo preuredili v prijetno in funkcionalno sobo za osnovnošolki. Da ohranimo čim več prostora za igranje in prosti čas, smo posteljo oblikovali kot pograd. Ležišči smo zamaknili, da smo ohranili odprtost in se izognili občutku utesnjenosti. Z oblazinjeno oblogo ob steni in vzglavju je postelja postala udoben kotiček tudi za branje, klepet ali druženje. V sklopu pograda smo oblikovali omaro s predali in z odprtimi nišami. Ker je omara nadstandardne globine, smo palico za obešanje oblačil umaknili v notranjost, na vrata pa namestili poličke za shranjevanje drobnih stvari. Z umestitvijo predalov  in odprtih poličk smo izkoristili celoten prostor pod visokim ležiščem. Pod spodnjo posteljo pa so večji globoki predali, ki prinašajo veliko prostora za shranjevanje.

Delovni prostor za obe dekleti smo umestili pod okno kot skupno veliko mizo brez jasnih ločnic, vsaka pa ima pod mizo svoj predalnik na kolesih. Kot dodaten prostor za shranjevanje smo pod mizo oblikovali izvlečni polici in predala za shranjevanje pisal, zvezkov ipd.

Osnovno prevladujočo belo barvo opreme čistih linij smo razgibali s poudarki v sončno rumeni in rdeči barvi in ustvarili prijeten prostor za odraščajoči dekleti.

 

Zasnova opreme: Darja Prašnikar Cerar, u. d. i. a.

Fotografije: Peter Škrlep