Igra svetlobe

Vrhunski materiali in brezhibna izvedba notranje opreme v prestižnem stanovanju Hiše Belin v Ljubljani. Izdelali smo vse pohištvo razen kuhinje, ki ni bila del naročila. Posebna pozornost pri oblikovanju in izdelavi opreme je bila posvečena detajlom kot so stiki pod kotom 45o in natančni zaključki oblog.

Stanovanje v hiši Belin združuje udobje in sodobno oblikovanje za najzahtevnejše uporabnike. Notranja oprema je zasnovana kot kombinacija vgradnih / skritih elementov in igrivih poudarkov. Elementi namenjeni shranjevanju so vgradni v nevtralni svetlo sivi barvi od stropa do tal. Črni rezkani ročaji jih poživijo in povežejo s črnimi elementi instalacij v prostoru. 

Prostore bogatijo obloge iz lesenih letev, zrcal in oblazinjenih elementov. Oblazinjenje se z obliko navezuje na parket iz francoske ribje kosti, ki je glavni motiv ambienta. Zrcala in lesene letve, si sledijo iz prostora v prostor in prostore povezujejo med seboj.

Poseben element opreme v stanovanju so kopalniški elementi. Okroglo zrcalo z vgrajeno osvetlitvijo, ki združuje odprt in zaprt shranjevalni prostor, je okras kopalnice.

 

Avtorica interierja: Ana Humar, u. d. i. a. iz arhitekturnega biroja Formalle d.o.o.

Fotografije: Peter Škrlep