Ena hiša - dva svetova.

1. svet: Toplina.

V moderni novogradnji hiši dvojček sta lastnika želela sodoben, moderen ambient, ki bo hkrati tudi prijeten, topel dom njihove mlade družine. Pri oblikovanju opreme smo sledili obstoječim materialom in elementom: minimalistična bela in antracit barva stavbne opreme, kamina in keramike sta že imeli svojo protiutež v toplem rustikalnem hrastovem parketu in posebnih hrastovih konzolnih stopnicah. Tako smo tudi za izdelavo notranje opreme izbrali posebne materiale v beli mat barvi, kjer se ne vidijo prstni odtisi, temno siv dekor s posebno teksturo in hrast v toplih rustikalnih tonih.

V vstopnem prostoru smo manjšo shrambo pod stopniščem skrili za oblogo s skritimi vrati. Igra belih panelov in ogledal nam optično poveča prostor in zabriše meje prostora. Garderobni del je skrit za visoko vgradno omaro z drsnimi vrati. V dnevnem prostoru se nadaljuje oprema v temnih tonih, nasproti pa je moderna kuhinja bele mat barve. Kuhinjo smo zmehčali z nizom visečih omaric in pultom, ki sega vse do okna, v hrastu. Polotok pa je kot bel monolit postavljen na prehodu v dnevni del. S črnimi poudarki smo v ambient vnesli dinamiko in ga povezali v celoto.

Prek posebnih hrastovih stopnic se prostor poveže z galerijo v nadstropju, kjer so oblikovane posebne omare v belem s črnimi nišami in manjša delovna miza.

Namesto klasičnih garderobnih omar v spalnici sta si lastnika želela garderobno sobo. V obstoječem tlorisu spalnice smo to lahko oblikovali tako, da smo ob vhodu postavili leseno predelno steno in ob oknu ustvarili odprt garderobni kotiček s konzolno vpetimi policami in predali. Toplino hrasta smo popestrili s čudovitim materialom v imitacije tkanine.

Otroška soba je zasnovana tako, da bo z manjšimi spremembami rastla z otrokom. Malčica trenutno potrebuje veliko prostora za igro, poličke s katerih si lahko sama izbere knjigo, ki jo želi in prostor, kamor lahko sama pospravi igrače. Nizek element pod oknom je lahko klop, kamor si namesti blazino in prebira knjige, ali pa služi kot otroška mizica za ustvarjanje. Kasneje se bo element uporabil kot dodatna odlagalna/shranjevalna površina  v sklopu pisalne mize. Prav tako garderobna omara pušča dovolj prostora za umestitev večje postelje  s predali.

Zasnova opreme: Darja Prašnikar Cerar, u. d. i. a.

Fotografije: Peter Škrlep