Elegantno udobje novega doma

Ob vstopu nas prostor navduši z odprtostjo in volumnom bivalnega dela, ki po celotni globini spušča v prostor svetlobo in povezuje notranjost z zunanjim vrtom, teraso. Bivalni del umirjeno zaključi elegantna kuhinja v poliranem visokem sijaju, kjer se prepletajo izbrani materiali v nežnih zemeljskih tonih z belino in črnimi poudarki. Tehnični kamen v dekorju belega marmorja, ploska vgradnja elementov, izbrano vrhunsko okovje z mehkim zapiranjem, notranji predali idr. prispevajo k njeni funkcionalnosti in trajnosti. Visoki elementi nudijo dovolj prostora za vgradnjo vseh želenih aparatov, hkrati pa skrijejo tudi drsna vrata za vstop v shrambo. S postavitvijo visokih elementov do stropa smo delno zastrli pogled na kuhinjski niz in pogled preusmerili k elegantni jedilni mizi izdelani po meri s poudarkom na čudovitem svetilu, ki lepo zaključi celoto.

Stena ob stopnišču skriva dostop do strojnice, v svojem izrazu pa je bolj zadržana v beli barvi in diskretno ambientalno osvetljena. Tako ustvarimo prostor za umestitev umetniških skulptur.

Lastnica je velika ljubiteljica umetnosti, zato smo tudi v zgornjem nadstropju hodnik zasnovali v beli barvi, da lahko na stenah zaživijo svojo zgodbo slike. Za shranjevanje je dragocen vsak kotiček, zato smo izkoristili prostor nad stopniščem in ga vizualno oblikovali kot stensko oblogo s poudarjenimi vertikalami.

V spalnici smo ustvarili prijeten intimen ambient, kjer lesena pregradna stena ločuje del garderobnega dela in vstop v kopalnico. V umirjenih svetlih zemeljskih tonih je nadgrajena s posebno teksturirano tapeto, ki mehča izčiščene linije opreme. Nežna ambientalna osvetlitev pod posteljo s senzorskim prižiganjem daje ponoči dovolj svetlobe, hkrati pa ne zmoti drugega pri počitku. V kopalnici ustvarijo prefinjen videz izbrane velikoformatne ploščice v belem marmorju in izbrana sanitarna keramika. Z izbiro hrastovega furnirja pa se prostor navezuje na materiale v spalnem delu in vnaša toplino.

V spalnici za goste smo izdelali posteljno oblogo iz posebnega dekorativnega iverala, ki ponovi motiv tapete ob posteljnem vzglavju v spalnici. Za oblogo je nežna ambientalna osvetlitev, v sobi pa je tudi manjši delovni kotiček in dovolj shranjevalnih elementov. Kopalnica za goste se barvno navezuje na spalnico za goste, s posebnim vrezkanim geometrijskim vzorcem pa vnesemo igrivost. Enak geometrijski motiv se ponovi tudi v kopalnici z utilitarnem delom. Ta je zasnovana v svetlih barvah, z uporabnimi izvlečnimi elementi za čistila in skritimi košarami za perilo. Z izbrano keramiko v belem marmorju in posebnim geometrijskim vzorcem na ličnicah predalov prostoru dodamo karakter in estetsko vrednost.

Izbran hrastov parket v toplih tonih, tekstura kavča, izbrani stoli, mehka in preprosta svetila, minimalističen kamin v črni zaobjamejo prostor v estetsko dovršeno celoto in puščajo umetniškim delom, da zaživijo svojo zgodbo in izpopolnijo prostor v elegantno celoto in prijeten sodoben dom. 

 

Zasnova interierja: Darja Prašnikar Cerar, u. d. i. a.

Fotografije: Peter Škrlep