Razkošno udobje

Vrhunski materiali in brezhibna izvedba notranje opreme v prestižnem stanovanju Hiše Belin v Ljubljani. Izdelali smo vse pohištvo razen kuhinje, ki ni bila del naročila. Posebna pozornost pri oblikovanju in izdelavi opreme je bila posvečena detajlom kot so stiki pod kotom 45o in natančni zaključki oblog.

Prostor združuje udobje in sodobno oblikovanje za najzahtevnejše uporabnike. Notranja oprema je zasnovana kot kombinacija vgradnih / skritih elementov in igrivih poudarkov. Elementi namenjeni shranjevanju so vgradni v beli barvi od stropa do tal, zlijejo se stenami. Črni rezkani ročaji jih poživijo in povežejo s črnimi elementi instalacij v prostoru.

Prostore bogatijo obloge iz velikoformatne keramike, lesenih letev, zrcal in oblazinjenih elemetov. Oblazinjenje se z obliko navezuje na parket iz francoske ribje kosti, ki je glavni motiv ambienta. Zrcala, keramika in lesene letve, si sledijo iz prostora v prostor in prostore povezujejo med seboj.

Poseben element opreme v stanovanju so kopalniški elementi. Okroglo zrcalo z vgrajeno osvetlitvijo, ki združuje odprt in zaprt shranjevalni prostor, je okras kopalnice.

 

Avtorica interiera: Ana Humar, u. d. i. a. iz arhitekturnega biroja Formalle d.o.o.

Fotografije: Peter Škrlep