Projektiranje interiera

Izdelava pohištva po meri je osnovna dejavnost, ki smo jo dopolnili z možnostjo arhitekturnega svetovanja naročnikom. Sodelujemo z univ. dipl. inženirko arhitekture Darja Prašnikar Cerar, ki sledi tehničnim in estetskim smernicam v Sloveniji in tujini in je zasnovala že lepo število projektov. Za vas lahko pripravi celotno zasnovo opreme interierja ali pa vam svetuje pri manjših posegih – ko bi radi le osvežili določen prostor ali dodali elemente/opremo, ki bi smiselno zaključili že obstoječ ambient.

Arhitektka glede tehničnih rešitev in detajlov, ki zagotavljajo dovršen končni izdelek, tesno sodeluje s strokovnjakom v pripravi proizvodnje, univ. dipl. inženir lesarstva. Projektant konstruktor pripravi tudi natančne delavniške načrte za izdelavo opreme po meri. Možnost projektiranja in naročilo pohištva v naši delavnici pomeni za naročnika veliko prednost, saj smo na enem mestu zbrali visoko strokovno usposobljeno ekipo, ki zagotavlja tako estetsko kot tehnično kakovostne izdelke.

Običajno se sodelovanje prične z informativnim srečanjem, kjer se pogovorimo o vsebini projekta, pričakovanjih, določimo časovni okvir. Glede na objekt (prenova, novogradnja, objekt v fazi načrtovanja, dom, delovni prostor), opravimo izmere obstoječega stanja oz. se opremo na obstoječe načrte, preverimo predvideno zasnovo opreme in vam predlagamo morebitne spremembe. Zelo pomembno je, da je zasnova prostorov in razporeditve opreme funkcionalna: zagotoviti je potrebno smiselne funkcionalne povezave med posameznimi elementi, zadostne shranjevalne in delovne površine, smiselne notranje razporeditve, zadostne prehode med elementi idr. Funkcionalni rešitvi sledi izbira materialov, tekstur, barv in določitev barvne sheme glede na želeni stil opreme. Pripravimo vam tudi večje vzorce izbranih materialov, barv in obdelav pohištva. Izrišemo načrte za izdelavo opreme po meri, karakteristične poglede in prereze, 3D prikaz.

Interier ni le skupek različnih kosov pohištva, ampak je vsota vseh elementov v prostoru. Da dosežemo estetsko zaključeno celoto vam lahko svetujemo tako pri zasnovi osvetlitve prostorov in izboru svetil kot pri zasnovi talnih in stenskih oblog, opremi sanitarnih prostorov … Po želji vam svetujemo tudi pri izboru tipskih kosov opreme (izbor stolov, oblazinjenega pohištva …). Skupaj z vami obiščemo različne salone in vam pomagamo pri izboru posameznih elementov, da se povežejo v zaključeno celoto in začrtano barvno shemo.

Z veseljem vam pomagamo, da vaš prostor zaživi in odraža vašo osebno noto, da se boste v njem dobro počutili.

»Dom bi moral biti topel, udoben, živ kraj, ki ugaja na pogled in pomirja čute tako po velikosti kot po oblinah, barvah, pestrosti, vzorcih in teksturah.«

Josef Frank