Ena hiša - dva svetova.

2. svet: Eleganca.

Pri opremi druge polovice hiše dvojček je imel investitor željo, da se oblikuje sodoben, minimalističen ambient, kjer je na prvem mestu estetika (sledi ji seveda funkcija). Sodelovati smo začeli že v samem začetku ob nakupu novogradnje – od izbora talnih, stenskih oblog, do izbora svetil, sanitarne opreme in zasnove pohištva.

Toplino v prostor prinese nežen hrastov parket, rahlo dimljen in sivkasto rjavih odtenkih, kar je ustvarilo čudovito podlago za umestitev opreme v beli mat barvi in kombinacijo keramike v nežnih sivih tonih. Za manjšo kopalnico smo izbrali terazzo keramiko v svetlih sivkasto belih odtenkih, ki se s tal nadaljuje po stenah do določene višine, s čimer smo optično povečali odprtost prostora. Pohištvo je oblikovano z minimalističnim ročajem – utorom.

V vstopnem prostoru smo manjšo shrambo pod stopniščem skrili za oblogo s skritimi vrati, ozek prehod proti dnevnemu wc-ju pa povečali z ogledalom v tankem črnem okvirju v sklopu obloge. Na galeriji smo želeli, da je steklena ograja čim bolj estetsko pritrjena, zato so vse pritrditve skrite za črno oblogo, ki ustvari minimalističen izgled in se poveže z ostalimi poudarki v črni.

Lastnik je določene kose pohištva preselil iz prejšnjega doma, nekateri pa še bodo izvedeni v prihodnje.

Pri opremi obeh polovic hiše dvojčka  se pokaže, da se pri svojem delu trudim prisluhniti vašim željam, jih upoštevati in oblikovati interier, ki bo hkrati funkcionalen in estetsko skladen. Predvsem pa si želimo, da je vaš dom odsev vas samih in da se v njem počutite dobro. 

Zasnova opreme, svetil, talnih oblog: Darja Prašnikar Cerar, u. d. i. a.

Fotografije: Peter Škrlep